Cursuri programare incepatori Romania 2026 – de unde incep?

Forumuri IT, Programare & Tech Cursuri programare incepatori Romania 2026 – de unde incep?

Participant
    Vreau sa ma reprofilez pe programare dar nu am experienta. Care sunt cele mai bune cursuri pentru incepatori in Romania? Python, JavaScript sau altceva pentru inceput?
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)
  • Replies
    diegomartinsen
    Participant
    Am inceput cu un curs programare incepatori de Python si HTML. Dupa 4 luni de invatat zilnic cate 2 ore, am reusit sa fac prima mea aplicatie web functionala. Sfat: nu sari de la un limbaj la altul, alege unul si persevereaza.
    Bogdan Popovici
    Participant
    Tocmai am descoperit acest thread. Am o perspectiva diferita – am lucrat in domeniu 5 ani si informatiile din curs sunt corecte dar incomplete.
    eddyscaddan
    Participant
    De unde incepi daca nu ai nicio experienta tehnica? invatare programare Romania sunt multe si nu stiu daca e mai bine sa incep cu Python, JavaScript sau altceva. Care e cel mai cerut pe piata muncii din Romania?
    Elena Teodor
    Participant
    Am comparat acest curs cu alte 2 optiuni din piata. Ca pret e undeva la mijloc. Ca valoare as zice ca e in top 2.
    ezrakeyser81141
    Participant
    curs coding: JavaScript pt web development, Python pt data si automatizare. Ambele au cerere mare in Romania. Alege in functie de ce te atrage, nu doar de salariu, altfel renunti in 2 luni.
    joeyh40962655461
    Participant
    Am facut un programare de la zero care promitea job in 6 luni. Realitatea: am avut nevoie de 10 luni si 3 proiecte personale in portofoliu ca sa primesc prima oferta. Dar a meritat fiecare ora investita.
    howard2472
    Participant
    Cel mai bun curs programare incepatori a fost cel cu proiecte reale la fiecare modul. Nu tutorial hell unde doar copiezi cod, ci proiecte unde trebuie sa gandesti singur solutia. Asa inveti sa programezi cu adevarat.
    ghckirby821
    Participant
    La 35 de ani credeam ca e prea tarziu sa incep invatare programare Romania. Un an mai tarziu am primit oferta de junior developer la 4500 lei net. Varsta nu e o scuza, disciplina si practica conteaza.
    ghckirby821
    Participant
    La 35 de ani credeam ca e prea tarziu sa incep invatare programare Romania. Un an mai tarziu am primit oferta de junior developer la 4500 lei net. Varsta nu e o scuza, disciplina si practica conteaza.
    kathyflanders9
    Participant
    curs coding: cursuri gratuite (freeCodeCamp, The Odin Project) vs platite. Gratuitele sunt excelente pt continut dar platitele au avantajul mentoratului si structurii. Depinde cat de autodidact esti.
    sibyl7220302
    Participant
    Sfat de la un developer senior: programare de la zero sunt bune pt fundamente dar 80% din invatare vine din proiecte proprii. Dupa curs, construieste ceva real: un site, o aplicatie, un tool. Asa arati angajatorilor ce poti.
    wilsongrubb0
    Participant
    Am platit 3500 lei pe un curs programare incepatori de 6 luni si am primit oferta de job cu salariu de 5000 lei net. Investitia s-a intors in prima luna de angajare. Cel mai bun ROI din viata mea.
    joannamcmullin2
    Participant
    Update la 1 an dupa invatare programare Romania: lucrez ca junior full-stack developer si invat zilnic la job lucruri pe care niciun curs nu mi le-a predat. Cursul te duce pana la usa, dar experienta reala te formeaza.
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)
Răspunde la: Cursuri programare incepatori Romania 2026 – de unde incep?
Informația ta: