› Forumuri › IT, Programare & Tech › Cursuri programare incepatori Romania 2026 – de unde incep?
- Acest subiect are 13 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 6 zile, 5 ore de joannamcmullin2.
- martie 22, 2026 la 8:52 pm
Vreau sa ma reprofilez pe programare dar nu am experienta. Care sunt cele mai bune cursuri pentru incepatori in Romania? Python, JavaScript sau altceva pentru inceput?
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)
- Replies
-
- martie 30, 2026 la 8:59 am
Am inceput cu un curs programare incepatori de Python si HTML. Dupa 4 luni de invatat zilnic cate 2 ore, am reusit sa fac prima mea aplicatie web functionala. Sfat: nu sari de la un limbaj la altul, alege unul si persevereaza.- aprilie 5, 2026 la 9:48 pm
Tocmai am descoperit acest thread. Am o perspectiva diferita – am lucrat in domeniu 5 ani si informatiile din curs sunt corecte dar incomplete.- aprilie 6, 2026 la 8:59 am
De unde incepi daca nu ai nicio experienta tehnica? invatare programare Romania sunt multe si nu stiu daca e mai bine sa incep cu Python, JavaScript sau altceva. Care e cel mai cerut pe piata muncii din Romania?- aprilie 10, 2026 la 9:46 pm
Am comparat acest curs cu alte 2 optiuni din piata. Ca pret e undeva la mijloc. Ca valoare as zice ca e in top 2.- aprilie 13, 2026 la 8:59 am
curs coding: JavaScript pt web development, Python pt data si automatizare. Ambele au cerere mare in Romania. Alege in functie de ce te atrage, nu doar de salariu, altfel renunti in 2 luni.- aprilie 20, 2026 la 8:59 am
Am facut un programare de la zero care promitea job in 6 luni. Realitatea: am avut nevoie de 10 luni si 3 proiecte personale in portofoliu ca sa primesc prima oferta. Dar a meritat fiecare ora investita.- aprilie 27, 2026 la 8:58 am
Cel mai bun curs programare incepatori a fost cel cu proiecte reale la fiecare modul. Nu tutorial hell unde doar copiezi cod, ci proiecte unde trebuie sa gandesti singur solutia. Asa inveti sa programezi cu adevarat.- mai 4, 2026 la 8:59 am
La 35 de ani credeam ca e prea tarziu sa incep invatare programare Romania. Un an mai tarziu am primit oferta de junior developer la 4500 lei net. Varsta nu e o scuza, disciplina si practica conteaza.- mai 4, 2026 la 8:59 am
La 35 de ani credeam ca e prea tarziu sa incep invatare programare Romania. Un an mai tarziu am primit oferta de junior developer la 4500 lei net. Varsta nu e o scuza, disciplina si practica conteaza.- mai 11, 2026 la 8:58 am
curs coding: cursuri gratuite (freeCodeCamp, The Odin Project) vs platite. Gratuitele sunt excelente pt continut dar platitele au avantajul mentoratului si structurii. Depinde cat de autodidact esti.- mai 18, 2026 la 8:58 am
Sfat de la un developer senior: programare de la zero sunt bune pt fundamente dar 80% din invatare vine din proiecte proprii. Dupa curs, construieste ceva real: un site, o aplicatie, un tool. Asa arati angajatorilor ce poti.- mai 25, 2026 la 8:58 am
Am platit 3500 lei pe un curs programare incepatori de 6 luni si am primit oferta de job cu salariu de 5000 lei net. Investitia s-a intors in prima luna de angajare. Cel mai bun ROI din viata mea.- iunie 1, 2026 la 9:00 am
Update la 1 an dupa invatare programare Romania: lucrez ca junior full-stack developer si invat zilnic la job lucruri pe care niciun curs nu mi le-a predat. Cursul te duce pana la usa, dar experienta reala te formeaza.
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)