Recenzii false cursuri online – cum le identifici?

Forumuri Red Flags & Avertizări Recenzii false cursuri online – cum le identifici?

Participant
    Am observat ca multe cursuri online au recenzii false pe site. Cum identificati recenziile autentice de cele platite? Ce metode folositi?
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)
  • Replies
    David Davidescu
    Participant
    Inainte de acest curs am incercat varianta gratuita de pe YouTube. Continutul gratuit e bun dar cursul platit e mult mai structurat.
    Raluca Ciurea
    Participant
    Am invatat sa identific recenzii false dupa ce am cumparat un curs bazandu-ma pe review-uri care s-au dovedit fabricate. Semnele: toate cu 5 stele, limbaj similar, postate in acelasi interval de timp.
    Giuseppe Giuglea
    Participant
    review-uri fake cursuri: cum deosebesti un review real de unul platit? Am observat ca review-urile false sunt de obicei exagerat de pozitive si nu mentioneaza NICIUN aspect negativ. Orice curs real are si puncte slabe.
    Maria Ionescu
    Participant
    Stie cineva daca cursul a fost actualizat recent? Am auzit ca au adaugat module noi in 2026.
    Sergej Novikov
    Participant
    Ma intorc sa dau un update: dupa 3 luni de la curs am reusit sa aplic cam 60% din ce am invatat. Rezultatele incep sa se vada.
    kylebustard8
    Participant
    pareri cumparate: verifica profilul celui care lasa review. Daca contul are o singura recenzie sau a fost creat recent, e suspect. Review-urile reale vin de la profiluri cu istoric.
    margueritemadgwi
    Participant
    Am gasit un trainer care avea 50 de testimoniale false pe site cu poze stock de pe internet. Le-am verificat cu Google Image Search si erau toti oameni fictivi. Nivel de escrocherie impresionant.
    frances30b
    Participant
    Cel mai sigur mod de a evita recenzii false: cauta review-uri pe platforme independente (Google Business, Trustpilot, forumuri) nu pe site-ul cursului. Vanzatorul controleaza ce apare pe propriul site.
    Olivier Oprea
    Participant
    Am raportat un trainer cu review-uri fake cursuri la ANPC si la Google. Google a sters 30 de review-uri false. Daca gasiti cazuri similare, raportati – ajutati si pe altii sa nu fie pacaliti.
    jessblakemore1
    Participant
    pareri cumparate: tool-uri utile pt verificare: Fakespot pt Amazon/Udemy, ReviewMeta, si pur si simplu Google Image Search pt poze de profil. 5 minute de verificare te salveaza de tepe.
    willybligh5316
    Participant
    Sfat: testimoniale false au un pattern: „Am castigat X mii de euro dupa acest curs” + emoji entuziaste + zero detalii concrete. Review-urile reale povestesc experienta cu plus si minus, nu doar superlative.
    xhsflorencia
    Participant
    Am devenit expert in identificarea recenzii false dupa ce am fost tepuit. Acum verific 3 lucruri: 1) Recenzii pe Google Maps/Trustpilot, 2) Poze reale vs stock, 3) Distribuia notelor (doar 5 stele = suspect).
    Thomas Thomaș
    Participant
    Cel mai bun sfat: review-uri fake cursuri si intreaba pe forumuri independente. Oamenii reali care au facut cursul vor fi bucurosi sa-si spuna parerea – atat pozitiva cat si negativa. Asta e cel mai de incredere filtru.
Vizualizare 13 răspunsuri - 1 la 13 (din 13 în total)
Răspunde la: Recenzii false cursuri online – cum le identifici?
Informația ta: