› Forumuri › Red Flags & Avertizări › Semne ca un curs online e teapa – ghid complet
- Acest subiect are 12 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 2 luni, 2 săptămâni de barneymuriel.
- martie 22, 2026 la 8:54 pm
Vreau sa facem o lista cu semnele clare ca un curs online e teapa. Ce red flags ati observat? Promisiuni de imbogatire rapida, presiune de timp, lipsa recenziilor reale – ce altceva?
Vizualizare 12 răspunsuri - 1 la 12 (din 12 în total)
- Replies
-
- martie 30, 2026 la 9:14 am
Cel mai mare semn ca un curs online teapa: iti promite rezultate garantate fara efort. „Castiga 10000 euro in prima luna” = red flag maxim. Niciun curs serios nu poate garanta rezultate financiare.- aprilie 6, 2026 la 9:16 am
cum recunosti teapa: lipsa informatiilor concrete despre instructor pe LinkedIn si lipsa recenziilor independente (nu pe site-ul lor) sunt cele mai clare semne. Cauta review-uri pe forumuri, nu pe pagina lor.- aprilie 6, 2026 la 9:44 pm
Intrebare pentru cei care au terminat: ati reusit sa va monetizati cunostintele? In cat timp? Sunt curios de ROI-ul real.- aprilie 10, 2026 la 9:46 pm
Intrebare pentru cei care au terminat: ati reusit sa va monetizati cunostintele? In cat timp? Sunt curios de ROI-ul real.- aprilie 13, 2026 la 9:15 am
semne curs fals: urgentarea vanzarii („doar azi la acest pret”, „au mai ramas 3 locuri”) e o tactica clasica. Cursurile bune se vand si maine. Daca te preseaza sa cumperi acum, e red flag.- aprilie 20, 2026 la 9:15 am
Am picat eu insumi intr-o evitare tepe cursuri: curs de 2000 lei care era de fapt un webinar inregistrat de 3 ore. Lectia invatata: cere mereu curriculum detaliat si mostre de continut inainte sa platesti.- aprilie 27, 2026 la 9:16 am
Regula mea de verificare: curs online teapa e cand trainerul se lauda cu lifestyle (masini, calatorii) in loc de rezultatele elevilor sai. Un curs bun se vinde prin succesul absolventilor, nu al trainerului.- mai 4, 2026 la 9:14 am
Dupa ce am fost tepuit de 3 ori, am invatat cum recunosti teapa: verifica tot inainte. Google numele trainerului + „teapa” sau „pareri negative”. Daca gasesti pattern de nemultumire, fugi.- mai 11, 2026 la 9:14 am
semne curs fals: un curs serios ofera mereu garantie de returnare a banilor (minim 14 zile conform legii OUG 34/2014). Daca nu mentioneaza politica de refund, e un red flag clar.- mai 18, 2026 la 9:14 am
Sfat: evitare tepe cursuri apar des cu testimoniale video „emotionale” care sunt de fapt actori platiti. Verifica daca persoanele din testimoniale exista real pe LinkedIn sau Facebook. Multe sunt fictive.- mai 25, 2026 la 9:13 am
Am salvat 5000 lei in ultimul an invatand sa recunosc curs online teapa. Verificarea mea in 5 minute: profil LinkedIn real al trainerului, recenzii pe Google, politica de refund clara, si curriculum detaliat.- iunie 1, 2026 la 9:13 am
Cel mai util sfat: cum recunosti teapa si verifica pe forumuri independente inainte sa cumperi orice curs peste 500 lei. 10 minute de research te pot scuti de mii de lei pierduti.
Vizualizare 12 răspunsuri - 1 la 12 (din 12 în total)